808s and heartbreaks

jag har en ny blogg. kommer mao inte bloggar här.. kanske?
blir sånt jävla gnäll när man inte bloggar.. ring istället om du verkligen vill veta nåt genast.
tills dess kan man lyssna på kanye, han är nämligen rätt fantastisk, som alla redan visste.


I don't believe you

I don’t mind it
I don’t mind at all
It’s like you’re the swing set
and I'm the kid that falls
It’s like the way we fight
the times I’ve cried
we come to blows
and every night
the passion’s there
so it’s got to be right
right?

no I don’t believe you
when you say don’t come around here no more
I won’t remind you
you said we wouldn’t be apart
no I don’t believe you
when you say you don’t need me anymore
so don’t pretend to
not love me at all

I don’t mind it
I still don’t mind at all
It’s like one of those bad dreams
when you can’t wake up
It’s like you’ve given up
you’ve had enough
but I want more
no I won't stop
because I just know
you’ll come around
right?

no I don’t believe you
when you say don’t come around here no more
I won’t remind you
you said we wouldn’t be apart
no I don’t believe you
when you say you don’t need me anymore
so don’t pretend to
not love me at all

just don’t stand there and watch me fall
because I, because I still don’t mind at all

It’s like the way we fight
the times I’ve cried
we come to blows
and every night
the passions there
so it’s got to be right..

trött tjej

gonatt!

VARFÖR?

Varför är jag så deprimerad idag? Varför gråter jag? Varför vill jag sova bort hela den här dagen, alt, byta liv?
Så ska det ju inte vara.
Vaknar jag inte i en annan sinnesstämning imorgon så dör jag.
Dör.
Döden, alltså.
Fan.
Nu var det en timme och 57 minuter sedan du begravdes, och här sitter jag, tycker synd om mig själv och skämtar om att dö.

Jag är dum i huvudet.
Fan.

Lyssna inte på mig idag.

orkaaaaaaa

Varför gör jag alltid slut på mer pengar än jag har? Köper dyrare saker än jag borde och övertrasserar kortet på varenda shoppingrunda, sitter med ångest redan dagen efter att pengarna kommit in på kontot, och undrar hur jag ska få det att gå ihop resten av månaden? Varför gör jag så?
Sminket var ett måste och jackan var fin.. och allt det andra med.
Åhh dumma mig.

Jag saknar dig.

Godnatt.

a day in the life

Folk brukar oftast, (om de blir ombedda) beskriva mig som, dominant, (jag älskart) sjukt glad (vilket inte är sant, mer korrekt skulle vara, "extremt lättroad", mer om det strax) och konstig/speciell. Jag tror (intalar mig) att det sista där är med en positiv böjning. Oftast därför att jag skrattar högt i fel sammanhang och skiter i att folk kollar, om någon påpekar att folk kollar så får personen i fråga snabbt veta att personen i fråga är en tönt, och jag har tydligen väldigt konstig humor. Senast jag satt på tåget hem till götlaborg så skrattade jag så mycket åt tjuvlyssnat.se att tjejen bredvid frågade mig om jag mådde bra (wapade dessutom) och jag svarade att "Jag kommer kissa på sätet, HERREGUUUHUUHUUUUHAHAHAHAA" ungefär..
men seriöst nu, till poängen, och helt allvarligt, jag kanske HAR konstigt humor (Som den här, seriöst, den är så sjukt kul) men titta på klippet nedan, som kanske inte är kul så att man skrattar, men som gör så att man blir precis lika glad varje gång. Av anledning okänd (förmodligen måste ajg skaffa nya kompisar) så är det få personer som håller med mig hitills. JAG ÄLSKAR DEN.


Match made in heaven

Kan inte dessa två träffas och gifta sig? Sveriges mest hatade par.
Jag läste inte särskilt många bloggar när jag bodde i Göteborg men här i sthlm är det tydligen obligatoriskt att läsa en del bloggar och hålla sig uppdaterad, även när det gäller folk man inte känner. Så jag har ju såklart trillat dit, ännu mer än tidigare. Kissie har jag dock haft väldigt dålig koll på vem hon är, men nu på senaste tid, när hon tydligen lyckats med "bedriften" att bli sveriges största bloggerska, så har det blivit väldigt mycket tjat om henne i diverse andra (stora) bloggar.
I bloggvärlden får hon ungefär lika mycket (negativ) uppmärksamhet som Jimmie Åkesson får i politiska diskussioner. Så, min första tanke var, Kissie är för modebloggarna vad Jimmie Åkesson är för partipolitiken i Sverige, ingen vill samarbeta med de, ingen stöttar eller uppmuntrar de eller vill ha med de att göra.
Tycker de borde gifta sig. 4 reals.
Har kanske läst 10 inlägg i Kissies blogg och det är klart att konstatera att det när nästan lika läskigt att folk läser hennes blogg, beundrar henne, att hon får så mycket uppmärksamhet som hon får, och att hon kan tjäna så mycket pengar på så mycket skitsnack - som det är att SD har platser i EU-parlamentet och att stödet dessutom växer (och att de fick flest röster bland Göteborgskommunerna i ANGERED som är den invandrartätaste i Västra Götaland..)...
Kontentan är att folk som Jimmie Åkesson och Kissie alltid kommer finnas men att det riktigt läskiga är alla människor som ser upp till, och håller med de. Det går utför med folket, kan man säga.

Åh

Förresten. Min dator är sönder. Jag har just nu Annas jobbdator, liten, söt, men med en del luriga upptåg. Den sätter på sig själv, när jag har stängt av den och ska sova, och jag klarar inte av ljudet från fläkten.. jag somnar alltså numera med min ipod som lilla skeden och just ikväll, med denna låten.



Saknar läppar i nacken, en arm att sova på och en varm kropp att värma mina kalla fötter emot, och önskar att jag var i GBG. Eller ja, karlskrona då.
Behöver dessutom köpa en minidator.
Och stövlarna från ACNE.
Och sova nu, herregud.. ska upp om 5 minuter typ.
Herrå!


Fame, I'm gonna live forever...

Inledde dagen med att sortera alla mina papper från delkurs ett.. herremingud. Det var ett projekt i sig! Städade, sorterade, tvättade och vek kläder, gick och solade, åkte till fhs och tränade, kom in osminkad, med rufsigt hår och dessutom ganska rödgråten och plufsig efter att ha gråtit ut på telefonen, (så att hela tunnelbanan stirrade...) och givetvis var varenda officer i sverige på skolan just idag. Man känner sig extra ouppstyrd, med 400 officerare i uniform som glor på en som om man vore naken.. sant, de glor till och med i matkön, när man är uppstyrd. Måste byta skola. Eller styra upp mig lite mer när jag går till skolan.

Kände att jag var inne i mitt flow när ungefär hela dagen hade passerat och jag tänkte vara duktig och faktiskt plugga inför morgondagens föreläsningar (FÖRE till skillnad från EFTER som är min normala rutin) då jag fick ett väldigt (inte för mig kanske) tråkigt besked och dessutom blev anklagad för att ha gjort något ganska dumt, som jag givetvis inte var skyldig till, och idiotförklarad i samma veva, allt inom loppet av fem minuter. Blev inget plugg.. satte mig på tbanan och grät istället.

Imorgon har vi intressanta föreläsningar, om USA och deras styrelseskick (något jag såklart är helt inläst på efter seminariet igår) och detsamma om UK, båda är gästföreläsare som dessutom är engelsktalande så det kan nog bli intressant på riktigt (OJ vad mkt föreläsaren gör)..

Ikväll iaf, har jag och Mosen sprungit bondegatan upp och ned ett par gånger, för att mötas, för att hämta leg (för att köpa ALKOHOLFRIA drinkar på ett ställe där åldersgränsen var 18, löjligt OCH förolämpande), för att stanna och äta pizza på vägen, för att hitta rätt biograf. Såg FAME och herregud...
jag och Mosen delade salongen med 6 pers till, vi sjöng med, kom fram till att Försvarshögskolan behöver lite sång och dans, något vi givetvis ska bidra med hedanefter, och att vi dessutom, på nästan seminarium, (Inför Maria från utrikesdepartementet, mycket seriös tjej) ska avsluta presentationen med att göra en fade-gest framför ansiktet med repliken "Scene out". Se filmen, och fatta. Vi skrattade gott.
Filmen avslutades med klassiker-låten, jag och Moa sjöng med och dansade omkring i biosalongen i minst en kvart. Försvarsminister? Nej, jag ska hoppa av och lära mig dansa istället - lätt!

Jag kan inte sova nu.
Tänker på skolan, på mitt PM i jämförande politik, på nästa termin, på afghanistan, irak, döden, USA, orust, mamma och pappa, eddie, kärlek, göteborg, min lägenhet (som jag måste sälja.....) min hund, min häst, min ö, min skog, mitt riktiga jag, min integritet som försvinner varje gång jag inte kämpar för det jag tror på, varje gång jag viker mig, ger efter, låter någon köra över mig, varje gång jag ser mig själv utifrån och undrar varför jag verkar så svag.
Det har vart en sjuk vecka. Det känns som att alla bara dör.

Idag var det för övrigt sju månader sedan Steve dog.
I övermorgon är det Kerstins dag. På tisdag begravs Jonathan.

Räcker väl att säga att jag är glad att jag inte är en person som lägger mig i fosterställning under täcket, när jag mår dåligt. Sova, kan jag dock inte göra, det är väl kanske synd, för man mår ju inte bättre om man adderar sömnbrist på listan över saker som gör livet lite extra jobbigt just nu.

Vem ska med till Grodan på fredag? Ja, bitte?


i'm on fire

Här sitter jag vid mitt, numera, sjukt organiserade skrivbord, med tända ljus, ett paket mjölk (alltså jag får inte dricka oboy med mina nyblekta tänder så häller desperat i mig "bara" mjölk istället....) och alldeles för mkt rökelse. Lyssnar på Bruce:an och tänkte plugga lite. Har vart SÅ sjukt duktig idag.. städat hela mitt rum, dammsugit, dammat, tvättat sängkläder, kläder, handdukar, tränat, tvättat mig själv (haha..) sorterat alla mina papper och skrivit rent alla anteckningar från delkurs 1.. har seriöst sorterat mina nagellack och vikt alla mina kläder.
Om jag vaknade kl 5 imorse och inte kunde somna om? Kan en apa lista ut att jag gjorde, det är inte för inte som jag har fått så mkt gjort idag - en ren slump. Rastlösheten har mig i sitt grepp så att säga, inte är jag mindre duktig för det dock!
Nu ska jag bara "PLUGGA" på riktigt, handla och laga mat och sen kan jag med gott samvete ta den där drinken och gå på bio och somna sjukt gott inatt.

Jag är m.a.o bäst.
Ville bara säga det.

Herrå!

Lovefools

Det är svårt att inte gråta när jag tänker på dig. Inte att du är död men hur du dog. Låter bli att prata om det så glömmer jag det rätt fort. Och stannar upp mitt i en mening för att svälja klumpen i magen.

-

Hade seminarium i skolan. USA, valet 2008, partisystem, valdeltagande, valsystem och det politiska valets utfalls effekter på regeringsmakten, skulle man redovisa för. Eller ja, vi skulle redovisa om det, och fick höra intressanta och jobbigt lärorika presentationer om Tyskland, Sydafrika och Norge. Blev visst en lite intressant diskussion på slutet med och jag kom till insikten att jag nog trots allt tar till mig av vad jag pluggar, hur tradigt det än känns, vilket kändes.. skönt.  

Åkte hem efter skolan, satt inte kvar i Anna Lindh, som de ambitiösa barnen. Imorse när jag vaknade och det ännu inte var ljust så tyckte jag det var så(nära på) fantastiskt som det bara kan bli att tända ljus och äta frukost i lugn och ro i höstmörkret, så trots att jag är ledig imorgon så tänkte jag göra detsamma då, även som en del i kampen mot den fuckade dygnsrytmen.
Imorgon kommer Thina - me happy! Har suttit och saknat mina vänner i Gbg halva kvällen, så gissa om jag blev glad när jag insåg att en av de kommer hit imorgon, och att jag dessutom ligger i fas skolmässigt (SAY WWHAAAAT?) så att jag faktiskt har TID att umgås... dvs om Thina har tid att umgås med moi?

Igår hade jag en enorm godispåse. Blekte även tänderna igår, HUJEDA MIG vad ont det gör, kids, don't try it, första gången trodde jag jag skulle dö, men det gör successivt mindre ont för varje gång man bleker, så jag tänkte, optimist som jag är, neej nej, det kommer inte göra ont. Om det gjorde ont? Det kan en apa lista ut!
Och när jag sa att det gjorde ont så visade min tandläkare mig en bild på sin nya bäbis för att muntra upp mig. (OBS, det funkade EJ)
Jag brukar INTE vara en grinig person som snäser av folk jag inte tycker om, gnäller (på riktigt verkligen gnäller) smäller i dörrar, suckar högt och låter bli att svara på tilltal. Detta var dock en fin sammanfattning av mig, hela kvällen igår. La mig tidigt i hopp om att smärtan skulle avta under natten, vilket den gjorde.. thank god.
GODISPÅSEN (tillbaks till poängen) lämnade jag iaf hemma på köksbordet i Gbg (JA, Ullis, du får äta upp den) med en fin tanke i bakhuvudet; "Jag ska ändå inte äta godis och definitivt inte med nyblekta tänder".

Bristande självdistans där... får INTE dricka rött vin, kaffe, choklad och dylikt, vem hällde i sig två koppar varm choklad och smällde i sig en chokladkaka i skolan idag? Med en stor nypa ångest givetvis.. men vafan. Ge mig varm choklad med grädde, och jag ska tacka nej?
Dontthinkso.
Kunde tagit med godispåsen.

NU sitter jag och stirrar ledset på MAXI Ica:s hemsida och dess öppettider för att konstatera att jag får klara mig utan diamanter (ni vet såna där röd-svarta) idag... såvida ingen gullig Kungsholmen-bo kan berätta om nån typ av mack som har nattöppet, ligger nära och dessutom har diamanter i sitt godisutbud.

Tills dess så somnar jag till underbar musik.



No one's laughing at God in a war

Det låter antagligen underligt att säga att det är "olika jobbigt" att förlora någon som dör, beroende på hur, och när. Men- med handen på hjärtat - så var det inte lika jobbigt att förlora någon som "dog av ålderdom" och dessutom smärtfritt, som det var (för mig) att förlora någon som var alldeles för ung, som led, var sjuk och hade ont,kämpade in i detsista och som var långt ifrån redo att dö.

Nu har någon dött, som jag älskade men som inte stod mig riktigt lika nära, och just nu gråter jag inte så mycket för att du är död, som för hur du dog.
I ett krig du inte tror på, med splitter i magen,rädd, 24 år gammal och långt ifrån redo.
Idag går det att jämföra. Minnet av hur du berättade hur rädd du var för just det kriget och hur det för dig var direkt förknippat med döden, och vetskapen om HUR du dog är just nu värre än vetskapen ATT du är död.

"Jag behöver inte bry mig, det rör inte mig" är en tanke som aldrig skulle slå mig, idag blir jag påmind om varför.

Nu ska jag sova. Har haft en bra/dålig = svårdefinierad helg.
Livet är fantastiskt, men så orättvist att det ibland är svårt att fatta att det faktiskt är på riktigt..
Godnatt.


Starkt jobbat

Jag mår riktigt uselt. Somnade sent och vaknade förvirrad, tänkte, "Sover jag inte än?" Sådär som man gör när man vaknar och 1,vet att man inte sovit särskilt länge och 2, vet att något har väckt en eftersom man plötsligt är klarvaken. För min del var det en dröm som lämnade efter sig en bismak av surrealism.
Fan vad bra mitt liv är,ändå.

Ändå vaknade jag 7-8 gånger inatt och satt på toalettgolvet ömsom gråtandes, ömsom hulkandes. Jag spydde aldrig men har mått konstant illa från 5 imorse - till nu.
Gårdagens väldigt tråkiga nyhet tror jag bidrog en hel del. Man tänker, "Sjukt att jag inte är ledsen" och sen svimmar man typ.. ibland tar stressen 100 % fysisk form.

Nu ska jag dricka en smoothie, sen sätta mig på tåget till götlaborg.

Drömmar

Jag har en kompis från australien som är i irak. Eller ja,
han är americano, givetvis, men lärde känna honom i oz. Idag fick jag ett mindre uppmuntrande mail, vad som har hänt, exakt, är mer oklart men tydligt är att personen ifråga inte mår så bra. Mailat var från hans mamma.
Perspektiv. On the good side.
"As it looks, we should all pray and hope that J will get out of this one alive."
Lite mindre bra.
Allt jag kan tänka på är när han pratade om kriget i afghanistan och irak ur en"amerikans person(soldats) perspektiv, ni vet, den där obligatoriska diskussionen som man har med en amerikan man träffar på, speciellt om han råkar vara soldat.
Afghanistan var han aldrig rädd i, sa han; det var som vilket jobb som helst och han var där för att han ville. Men, något han tydligt la fram var, att bara tanken på Irak gjorde honom rädd."It's a different kind of  war there", inte bara i fråga om konflikten i sig och antal dödsfall och antal soldater och allt sånt utan också i fråga om inställningen från alla inblandade sidor.
Bara tanken på Irak gjorde att han blev rädd för att dö eller ännu värre göra sig väldigt illa.
De väldigt få gångerna vi pratade om det, så sa han tydligt att han hoppades att han skulle slippa behöva åka till Irak. Så i somras gjorde han det...uppfattade det som att det var ett aktivt val han gjorde.
Kul liv jag har.. tryggt.
Sakerna jag är rädd för finns inte längre, besluten jag måste fatta känns inte längre jobbiga.

 

Ska somna i


Okej

Vet inte varför jag tycker sånt här är underhållande, but it is-

Är du klar över din sexualitet? Väldigt
Vilket är viktigast för dig, kärlek - eller karriär? Karriär
Dricker du och isåfall varför: I perioder. Antar att det är kul att bli full, eller något i den vägen.. dansar inte nykter, liksom
På vilken sida av sängen föredrar du att sova: Höger. Med en arm under bäddmadrassen
Äter du p-piller? Japp
Har du tänkt dig gå ned i vikt? Nej
Vad gör du om du inte får som du vill? Vet inte. Blir irriterad, finner mig i det eller gör något åt det, beroende på hur viktigt det är för mig
Har du något brottsregister? Nej
När du blir arg på någon, känner du nånsin för att slå personen på käften? Nej
Har du en massa fräckisar på lager som du kan dra? Haha nej, dåliga "katt"-skämt har jag gott om dock
Tål du tuffa-tag och slag-under-bältet-skämt? Jag vet inte?
Varför är du inte gift? För att jag är för ung och inte har ett förhållande som jag är säker på kommer hålla livet ut..
Brukar du gråta på jobbet? Nej
Är du sportfåne? Nej
Är du religiös? Tror jag på gud? Ja, men religiös är jag inte
Är du homosexuell? Nej
Är du straight? Ja
Tror du på utomjordingar? Inte i den bemärkelsen, nej
Kan du hantera ett hagelgevär bra? Inte ens lite!
Är du vild? Det tror jag inte.. skulle tro att folk ser mig som kaxig och högljudd men ganska sansad.
Är du dominant? Det finns nog de som skulle påstå det
Är du politiskt insatt? Ja
Kan du sticka? Nej
Hur många fasta förhållanden har du haft hitills? Två
När hade du din första pojkvän? Riktiga, när jag var.. 16.
Vad skulle ditt ex säga om dig om vi ringde och frågade? Min första pojkvän skulle säga att jag är snäll och väldigt omtänksam. Antagligen en väldigt "fin" tjej, just det uttrycket. 
Hur har din barndom varit?
Väldigt bra, mycket familj, mycket djur, mycket aktiviteter
Något jag tycker om med mig själv: Att jag vågar skratta högst av alla.
Något jag inte tycker om med mig själv: Att jag är fruktansvärt självkritisk och tar precis allting personligt.
Detta är jag rädd för: Att dö, i allmänhet och i synnerhet för tidigt, utan att hinna med allt det jag ville.
Tre saker jag vill ha varje dag: En bra hårdag, mycket energi och kärlek typ.
Detta tycker jag om att göra: Sitta ned i duschen, åka buss/tåg/tunnelbana med min ipod, plaska i badet, hitta grym musik som ingen annan har, hänga på youtube i timmar, kunna ligga kvar i sängen i typ 1 timma efter att jag vaknat, aha-upplevelser, skratta så jag får ont i magen (och så att de på fjärde våningen hör, när jag befinner mig på första, i skolan....) lukta på mitt sköljmedel (vilket jag just gjorde)
Bästa känslan: Att känna att man har presterat, att man har kontroll och att man är "duktig", typ, har tränat, är snygg som fan, gjort ett skolarbete bra, typ sådär.. att unna sig och känna att man förtjänat det
Värsta känslan: Att tappa motivationen inför något man egentligen älskar, känslan av att inte orka gå upp ur sängen på morgonen, ångest över saker man borde gjort annorlunda
Detta vill jag göra just nu: Slappna av, nu när jag har unnat mig en ledig kväll, träna, åka till gbg och kramas, hitta en lägenhet
Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har: Humor, ambition
Är jag kär just nu: Ja..
Jag vill gifta mig: För att jag känner att jag är helt säker.
Följande tre saker vill jag göra innan jag dör: Bestiga ett berg, uppfylla mina drömmar karriärsmässigt, hitta ett sätt att få duktighets-känslan att bestå
Min käraste ägodel: Min ipod
Något jag vill ha i present: En ny dator
Detta har jag på mig just nu: Mjukisshorts, sportbehå, tshirt.
Favoritkläder: Sommar med jeansshorts och tshirt.
Favoritdjur: Hund!
Följande musikstilar tilltalar mig mest: Singer/songwriter och rock á 60-70-tal. Typ Beatles.
Mina favoritlåtar hitills: Det varierar från dag till dag och idag är det Kings of Leon.
Stjärntecken: Lejon
En bok jag gillar: Johanne Hildebrandt - Älskade Krig (senaste jag läste, den var fantastisk)
En film jag gillar: Anchorman
Tv-program jag gillar: How I met your mother
Favoritdoft: Hugo Boss - Deep Red
Mat jag gärna äter: Allting med vitlök
Dricker helst: OBOY!
Favoritgodis: "Diamanter" och sega fladdermöss. Går alltid hem.
Hit vill jag gärna åka på semester: THAILAND TACK.
Färgen på mina ögon: Folk i allmänhet pendlar mellan grönt och blått men de är nog egentligen väldigt gråa...
Färgen på mitt hår: Är egentligen blont men just nu är jag ganska brunhårig
Min längd: 172 cm
Jag tror på: Min egen förmåga, det bästa i alla människor, klyschigt men sant
Jag spelar: Musik väldigt högt för att peppa mig själv på morgonen, tv-spel när tillfälle ges, sällskapsspel på varenda släktträff
Person jag beundrar: Pappa.
Såhär bor jag: Pendlar mellan inneboende hos min moster i sthlm, min egna lägenhet i gbg och mina föräldrar på Orust.
Antal döda krukväxter i hemmet: Noll
Det här tänder mig: Fysiskt: manlighet... som gärna ges uttryck i en sexig röst, manliga armar och fina ögon. Men mest manliga armar.. Annars ska man gärna vara en person som mest vill, "ha kul" utan att för den sakens skull vara oseriös eller oambitiös.
Det här gör mig avtänd: Killar som tar saker på för stort allvar
Senast köpta skiva: OJOJOJ..
Det du är mest nöjd med i ditt utseende är: Det kan kanske låta lite konstigt att säga att man inte kan välja. Jag tycker att jag är snygg utan att för den sakens skull fundera så mycket över varför.. jag bara ÄR, HAHA!
Det du är minst nöjd med i ditt utseende: Mitt hår blir aldrig långt, mina fötter är konstiga, jag tycker inte att jag är tillräckligt lång... DET har man däremot funderat lite mer över, HAHA.
Om du vore ett djur skulle du vara: En fågel!
Vart kramades du sist: I skolan idag.
Vad ser du fram emot: Torsdag kväll, en kall vinter, b-kursen (patetiskt)
Är du en typiskt svartjuk person: Inte alls, nojig, men sällan svartsjuk
Har du lockigt hår: När det är kort, ja. Inte annars.
Sover du mycket: Om jag får tillfälle kan jag sova ett dygn i sträck utan problem.. men annars sover jag överlag för lite, är värdelös på att lägga mig i tid.
Har du gråtit idag: Nej.
Har du roligt nu: Kollade just på "I'm in a glass case of emotion!"-scenen från anchorman, det var sjukt kul. Inte annars.









and I'll send all my loving to you

Jag sitter med min presentation om demokratiseringen (eller "FÖRSÖKET" till en sådan iaf..) av Irak.
Hamnade, helt oväntat, på youtube. Först var det ju helt relevant, lite nyhetssnack och debatter och sånt där..
sen kom jag in på ett helt annat spår.
Winter Soldiers. Kalla kårar varvat med en hel del tårar..
google it.

Måste sluta nu.
Ska ta en promenad, lyssna på Beatles och sluta deppa över problem som, visserligen, är i allra högsta grad verkliga, men inte mina, i min verklighet, och helt meningslösa att bli deprimerad över.

Oj

Konstigt att en enda dag i livet, kan få det att kännas som att det (livet) snart är slut, fast det bara har börjat..


Come undone

Klockan är nu 00.40 och stockholm sover. Jag är mer vaken än någonsin.
Ibland fattar jag inte vad som händer i mig, när det känns som att någon trampar sönder något och allt bara brister, bortom all kontroll. Kan man inte förhindra det? Göra om och göra rätt, kontrollera...?
Det verkar inte fungera så.

Nu är min "peak" of the day. Det är inte alltid en bra sak. Lördagar är inte alltid bra dagar. Förut grät jag på ren impuls, kanske för att man måste och borde gråta, när jobbiga saker händer, kanske för att jag blev överväldigad, eftersom Gud alltid tycks vilja kasta precis allt han har, i ansiktet på en, på en och samma gång.
Nu däremot gråter jag av nya insikter by the minute. Nu när jag tänker, känner efter.

Inser att jag är en sån idiot.

Don't tell me you're sorry when you're not

Jag är sååååååå besviken.
Jag måste sluta förvänta mig saker av folk, alls.

Igår var iaf......... utmattande. Shit vad jag har vart död idag, helt utslagen, legat och läst på svenskamord.se hela dagen, då har man ju verkligen inget liv.
Pluggat har jag INTE gjort, och är sjukt nöjd med det! Eller ja, okej, har kanske förberett mitt seminarium men pluggat har jag inte gjort. INTE. Sjukt skönt att slippa ångesten man får av att läsa något riktigt tråkigt, med tanken "Jag måste LÄRA mig, registrera och lagra detta" i bakhuvudet.

Fantiserar fortfarande om maten jag åt igår typ, så nu ska jag släppa mitt trötta jag till tbanan och pallra mig hem till Mosen, ikväll ska vi fira Busen. Mosen, Busen och Josen? Fy fan vad mobbade vi är.
Jag är för övrigt enormt bitter idag, pga allvarligt fall av sömnbrist, när Bosse kom upp kvart i sex imorse, var jag vaken, fortfarande full, låg i soffan med mina seminariepapper. Han såg ut som ett levande frågetecken och jag kände mig som ett.

Det gör jag nu med. Ibland står man utanför tvrutan och ser på filmen om sitt eget liv och tänker, VAD GÖÖÖR DU!? Framförallt mitt val av vänner ibland, när jag väljer att förlåta någon gång på gång på gång som inte verkar veta annat än att ljuga.

Äh!

Ikväll ska vi till Berns, jag är skitsnygg, håret står åt alla håll och jag har dessutom Converse...

Gillar "anonyma" kommentarer, när man vet precis vem det är som har kommenterat!

she goes her own way

Jag är lite tvärtemot, det är en inbyggd, lite ofrivillig princip, som en reflex. När jag frågade mina föräldrar, ska jag åka till sthlm och plugga statsvetenskap (vid denna tidpunkten var jag till 99 % säker på att jag INTE ville flytta till sthlm) eller stanna i gbg och läsa arabiska, då sa mamma, Josefin, du vill stanna i gbg, gör det. Samtidigt sa hon till pappa, om jag säger till Josefin att åka till sthlm, så kommer hon göra tvärtom. Mycket kan man säga (och tycka) om min mamma, men på det sättet så känner hon mig iaf. Så när någon säger att.. man inte kan ha rosa nagellack och samtidigt plugga statsvetenskap och förvänta sig att någon ska ta en på allvar (JA, någon har sagt precis så) eller, att det inte finns kvinnor i amfibiekåren (det med) eller att man inte kan ha converse och festa på stureplan (that one too) eller vara tjej, fåfäng, flamsig och smart på en och samma gång, då blir jag förbannad. Givetvis. När någon säger "Men du verkar ju smart!" med förvåning i rösten, eller, "Du verkar inte vara sån", med betoning på, sån.. då är det ingen komplimang. Det är en fet nedvärdering, en spottloska i ansiktet, en fet förminskning, och när någon annan har mage att uttala sig om vem jag är, borde vara, kan vara, vad jag klarar av och vad jag inte klarar av, då bleknar alla mina mål och fokus läggs på en enda sak;
Jag ska bevisa att du har fel för du vet ingenting om mig.

Det är inte okej att placera mig i ett fack, och det finns tusen olika sätt, på vilket man kan göra just det utan att ens själv inse att man gör det. Så här sitter jag, 7 timmar senare och känner, tack för att du sa så idag, motivationen är aldrig att bevisa något för mig själv, jag vet mina gränser och min förmåga, men för alla de som tror att man är en idiot, helt baserat på sina egna premisser och fördomar; när jag är framgångsrik och du är olycklig, kom ihåg vad du tänkte om mig då, tänker jag, och anstränger mig lite lite mer än vad jag gjorde innan du kom med ditt dumma uttalande.

Nu borde jag nog krypa till kojs, ska försöka boka in de där 8 sömntimmarna i mitt schema hädanefter.


konsten att vara destruktiv

Med en riktig finkänsla för det också.
Klart slut; jag förtjänar inte att vara glad. Varje gång det finns vissa utsikter för att något bra ska hända i mitt liv, eller för att jag ska lyckas bli glad, så förstör jag det.
Jag förtjänar inte dig.
Du förtjänar inte mig, jag förstör ju uppenbarligen bara.
Det kan låta lite patetiskt, men det är så sjukt sant.
Varför kan jag inte bara fatta när det är något som faktiskt är bra, slappna av och ta tillvara på det? Istället är jag så hysteriskt rädd att jag inte kan andas normalt, ens en gång.
Så rädd, för att det ska bli, precis såhär, som det har blivit nu,
att jag ser till att det blir så, för att få det överstökat, att jag pressar det till att bli så istället för att leva med att det blev så för att jag inte räckte till. På ett sätt är det rädslan för att det är mig det är fel på, som får mig att förstöra för mig själv, och inte ens inse det, förräns det är för sent.
Det inser jag i samma sekund som jag inser att svaret på frågan är att det ändå är mig det är fel på, i slutändan.
Allt jag gör är att bekräfta det.

Det är aldrig något fel på mitt självförtroende, det är en av mina bättre egenskaper, mitt självförtroende.. men idag avskyr jag mig själv.

 

FAN.

God natt.


Believe me when I tell you that I never wanna see you again

Lily Allen är ganska klockren.
Jag kan FAN (förlåt) inte sova.
Sjukt pigg tjej borde ha skrivit sin tenta typ nuuuu.
Vill ut och dansa... vill kramas, hångla med dig, vara nära dig, det är vad jag tänker på här nu mitt i natten ensam i en säng på andra sidan landet, saknandes dig, eller något i den vägen.

Ibland springer man på en person som verkar grym, men som visar sig vara bara ytan utan substans och den lilla som finns, den lilla relevans, är helt iskall och ingenting att sträva efter, inget att behålla, bara enfald.
Tråkigt. Du var kul. "The joy is momentary.."

När man börjar citera Madonna, då är det dags att sova. Jag avskyr Madonna.

En stulen snabbis

Hur gammal är du om fem år? 26

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Moa

Hur lång är du? 172

Vilken är den senaste filmen du sett? Fame

Vem ringde du senast? Samuel

Vem ringde dig senast? Susanna

Hur löd det senaste sms:et du fick? "Hello Love. En oklar fråga såhär sent. Har du sett usb-minne någonstans som jag kan låna? Puss" Från Ulrika.

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms.

Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

När såg du senast din mamma? I lördags

Vilken ögonfärg har du? Grågröna

När vaknade du i dag? 08.00

Vilken är din favoritplats? I mitt badkar eller sängen.

Var befinner du dig om tio år? Jag är gift, har kanske några små kids, och jobbar med politik, utrikes, helst inom försvaret.

Vad fick dig verkligen att skratta senast? När jag kliver ut ur tentasalen och får syn på Moa och hennes totalt nollställda ansikte och vi båda inser att vi totalfailat på tentan, och börjar garva.

Hur stor är din säng? 120

Sover du med eller utan kläder på dig? Lite olika, helst utan

Hur många kuddar har du i sängen? 5 (!)

Vilka städer har du bott i? Göteborg, Stockholm, Perth (australien)

Vilken är din favoritglass? Är ingen seriös glassfantast så jag får säga pass på den.

Vilken är din favoritefterrätt? Mammas rabarberpaj med vaniljsås.

Tycker du om kinamat?  Ja!

Tycker du om kaffe? Apselut inte.

Vad dricker du till frukost? Oboy

Sover du på någon särskild sida? Vänster/med ena armen under bäddmadrassen

Kan du spela poker? Ja!

Känner du någon med samma födelsedag som din? Jag känner till någon iaf..

Vill du ha barn? Bara om de växer upp och blir smart.. haha nä, vill ha massa!

Kan du några andra språk än svenska? Engelska, lite spanska

Har du någonsin åkt ambulans? Ja

Föredrar du havet eller en bassäng? Havet

Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och smink.

Äger du dyrbara smycken? Ja, jag använder de dock aldrig.

Vilket är ditt favoritprogram på tv? How I met your mother! Sådär på rak arm

Sover du med gosedjur? Nej??

Vad har du för ringsignal? Journey - Don't stop believing

Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min bh som ligger på golvet

Flirtar du mycket? Med snygga män - ja.

Kan du byta olja på bilen? NEJ.

Vilken var den senaste boken du läste? Johanne Hildebrant - Älskade krig.

Läser du någon dagstidning? DN, USA today (räknas??), GP när jag befinner mig på den kusten

Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Anteckningar från en föreläsning

När var du i kyrkan senast? Begravning i April

Vem var din favoritlärare på högstadiet? HANS! Historia/Samhäll, blev aldrig arg fast man aldrig gjorde läxan.. värt!


Paper planes

Ibland blir man lite bitter. Sen lite glad.
Sen tänker man - fuck it, jag kan bara göra så gott jag kan så varför ska man välja att vara ledsen, om man nu kan välja (det kan man).
Det handlar om att inte ta sin egen idioti personligt,
tentan gick nog bra.
Men inte perfekt.
Tätt efterföljd av dagens mest idiotiska händelsen, som kanske går till historien (åtminstone med en nominering) som en av de dummaste någonsin i kategorin, saker man kan göra för att fullständigt fucka upp sitt liv.

CP mig?
kalla mig cp
kalla mig bög

BU!


RSS 2.0