Motreaktion

Är det bara jag, eller är inte folk i allmänhet jävligt löjliga? Det är mycket trams. Vart man än går så blir man inspekterad och bedömd och det faktum att jag skäms när jag står i kassan på pressbyrån och köer In touch, säger en del. Nej, jag tror inte det säger något om mig, för att folk i dagens trendfixerade samhälle har så dåligt självförtroende i allmänhet och tjejer i synnerhet är bara en reaktion på den tid vi lever i.

Man ska vara politiskt korrekt, ge bort sina märkesskor till insamlingar för barnen i gaza, inte för att man bryr sig utan för att man ser en lucka att låtsas bry sig när man ändå har många skor över, man ska vara individuell, orginell, intelektuell, spirituell och sensuell, allt på en och samma gång coh mitt i allt det så ska man lära sig vad det betyder och hur man gör för att lyckas jonglera allt på en och samma gång. Älska på eget bevåg, bry dig bara om dig själv och umgås för i helvete inte med folk som har canada goose-jackor! Låtsas gärna att det är för att du bryr dig om gässen och inte för att du har bildat en uppfattning om gåsjacke-användade som ett eget folk - gucci-loafers eller converse, allt är ett politiskt ställningstagande och det som förut var en palestinasjal är numera tidningen du läser, orden du kan definiera, musiken du lyssnar på i dina dyra hörlurar och böckerna du kan citera som ingen förut hört talas om.

Du måste välja sida och det finns alltid två, aldrig flera alternativ och lagom är ett mått på hur väl du kan kontrollera dig så var gärna cool och sofistikerad och skratta aldrig för högt, om någon annan skrattar för högt så titta gärna intensivt, ilsket och talande, och säg för alltivärlden inte ifrån, det bästa, det rätta och korrekta och ända du kan och ska och borde göra är att glo. Går någon in i dig så be inte om ursäkt, och du någonsin skulle hålla upp dörren för någon så le inte, säg inte varsågod och tacka inte om du befinner dig på andra sidan - och tänk på den gyllene regeln. Forma dig själv och din personlighet utifrån intrycken du får och stanna sedan där du är om du trivs och akta dig för att vara alltför öppen, öppenhet kan lätt svida i ögonen på folk och innan du vet ordet av har du en stämpel i pannan som skriker slampa.

Var konservativ och tänk på att lagom är bäst, folk har mycket åsikter i dagens samhälle där man gärna ska prata högt och med ett brett ordförråd i långa meningar. för att definieras som smart, och även om du inte hör det så kan du alltid se i ögonen på en människa som du aldrig har utbytt en endaste mening med, vad hon tycker om dig efter att ha spanat in din jacka och vilken bok du läser. Läs inte fel bloggar. Ha inga åsikter om blondinbella. Var gärna pretantiös och allvetande, kent var faktiskt bättre förr och PSL är en sjukt bra hemsida, skaffa inte vänner som inte vet det, för de är inget värda.

Tänk aldrig på möjligheten att det viktigaste är vad du själv tycker, och att du inte är dina handlingar, inte dina tankar, inte dina åsikter, inte dina kläder eller om du äter dinkelhavregryn till frukost medans du bläddrar igenom kultursidorna i svd. Förlåt inte dig själv för en dålig hårdag och om någon påstår att du är din egen subjektiva reaktion på alla dessa intryck och att det är just det som definierar dig, vem du är, vem du kommer bli och hur du kommer dö, så fnys gärna högt och var inte rädd för att använda skällsord som "pretto". Sätt folk på plats, ta ned de på jorden, ge inga komplimanger. Banta aldrig, men bry dig gärna om din hälsa och vad du stoppar i dig.

Skit i vad jag tycker, ta inte åt dig, skapa inte din egen tanke om hur du kan forma en helt egen person genom att reagera på vad jag säger. Tänk inte på att det som gör dig så sjukt speciell är att du fan inte är som jag.
Tänk aldrig någonsin tanken att det skulle vara så sjukt jävla tråkigt om alla var likadana, men säg den gärna högt.
Det låter ju så bra..

"My only goal is to be me.." - RENT.



Citera gärna saker för att sammanfatta pretentiösa och ogenomtänka texter spunna ur frustration över att skon inte riktigt passar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0